Bokblads Text & Ton

    

                           Foto: www.fotoresurs.se

 Bokblads Text & Ton

 Marianne Bokblad


 Medlem i Välkommen till min hemsida! 

Responsiv 

                  

Den 28 januari finns jag på Bok och poddfestivalen på Louis De Geer i Norrköping. Där säljer jag mina böcker.

 Klicka här 

Ny bok - finns att köpa av mig. "Frälsis fick jag inte säga", en fristående fortsättning på "Jag drömmer dig hit.

 


Boken kan köpas av mig.

Skicka ett mail till [email protected]för mer info.

Frälsis fick jag inte säga tar vid där den förra boken slutar. I det första kapitlet berättar jag utfirån brev och berättelser, i resten av boken berättar jag utifrån mina upplevelser om hur det var att växa upp som "hon på Frälsis. 

Jag har fått löfte av Per Wästberg att citera det han skrev när han läste min barndomsberättelse för 20 år sedan då jag skickade den till föreningen "Liv i Sverige". 


 Jag drömmer dig hit är en roman som utspelar sig i Frälsningsarméns värld vid mitten av 40-talet. Gustaf är officer när han förälskar sig i Maria, som inte är officer, men som har varit det tidigare i flera år. Hon tillbringar all fritid som soldat, scoutledare och söndagsskolelärare på första kåren i Norrköping. 

Många komplikationer uppstår när skvallret om de förälskade når högkvarteret. Gustaf förflyttas 100 mil norrut. Marias mamma motsätter sig att dottern går tillbaka ut och blir officersfru och ställer hårda krav på lydnad. Maria kämpar med sin längtan efter att få den utbildning till förskollärare som hon just ska påbörja och längtan efter att få bilda familj med Gustaf, men vill inte trotsa sin mamma.

Förutom många äventyr på skidor i fjällvärlden med möten långt bortom farbara vägar, fick Gustaf ta hand om finska flyktingar i armélokalen. Han känner en ny mening med livet och en frihet i de öppna vidderna, men längtar efter Maria och skriver långa kärleksbrev i ljuset av karbidlampan. Kärleken är stark, men övervinner den allt?

Sagt om boken:

" ... Den är genuint verklighetsnära. ... Det är vardagligt och mycket mänskligt även för den läsare för vilken Frälsningsarméns regelverk är främmande. Du skriver trovärdigt och övertygande och sakkunnigt. Med sin starka verklighetsförankring blir det en roman - eller en halv dokumentär - som dröjer kvar i minnet." Per Wästberg, författare och ledamot i Svenska Akademien.

Tack för en underbar bok. Jag har läst med ett leende och ibland med en tår i ögonvrån. Iris A, Huskvarna

En helt underbar berättelse. Jag smyger undan med boken och läser då och då när min fru pysslar med  annat. Göran S, Odensvi

Både spännande och intressant - och inte bara för "frälsisfolk".Helena B, Stockholm

...som jag njöt av att läsa boken! Både för att du skriver bra och för att det är en underbar historia du berättar. Christina R, Sundsvall

Tyckte såååå mycket om boken! Elisabet N i Halland 

Detta är gripande, omvälvande läsning för mig som känner Frälsningsarmén inifrån - både av egen erfarenhet och genom flera generationers engagemang före mig. Jag är tacksam för hur annorlunda nästan allt fungerar idag. Den kvicka, roliga dialogen och den skarpa skildringen av huvudpersonernas inre våndor ger känslan av att äntligen få komma människan nära. Berättelsen berör på många plan, och kan förhoppningsvis bidra till modiga och sunda samtal i det identitetsarbete som pågår i Frälsningsarmén idag. Sofia Beckne Wastesson, ”reflekterande troende”, språkvetare och skribent med långa rötter i Frälsningsarmén

Jag som har skrivit boken, är dotter till huvudpersonerna Maria och Gustaf Fogelberg som tillsammans var kårledare mellan 1947 och 1960,

Boken (på 350 sidor) går att köpa av mig direkt.. Skicka mejl till [email protected] med namn och adress – så svarar jag med telefonnummer för Swish. 

 Top