Marianne Bokbl​ad

Författare och fö​reläsare

Bokblads Text & Ton

Uppdaterad: 2023-09-11

Nyhet
Nu kan du lyssna på några av mina sånger direkt på hemsidan.
Klicka på "Publicerade sånger"

Några opublicerade sånger nedan

Lyssna

N​y​ bok 2023
"Frälsis fick jag inte säga"
  en fristående fortsättning på 
"Jag drömmer dig hit".

Frälsis fick jag inte säga tar vid där den förra bok​en slutar. I det första kapitlet berättar jag utfirån brev och berättelser, i resten av boken berättar jag utifrån mina upplevelser om hur det var att växa upp som "hon på Frälsis".

Jag har fått löfte av Per Wästberg att citera det han skrev när han läste min barndomsberättelse för 20 år sedan då jag skickade den till föreningen "Liv i Sverige".

N​y​ bok 2022

"Jag drömmer dig hit"

Jag drömmer dig hit är en roman som utspelar sig i Frälsningsarméns värld vid mitten av 40-talet. Gustaf är officer n​är han förälskar sig i Maria, som inte är officer, men som har varit det tidigare i flera år. Hon tillbringar all fritid som soldat, scoutledare och söndagsskolelärare på första kåren i Norrköping. Många komplikationer uppstår när skvallret om de förälskade når högkvarteret. Gustaf förflyttas 100 mil norrut. Marias mamma motsätter sig att dottern går tillbaka ut och blir officersfru och ställer hårda krav på lydnad. Maria kämpar med sin längtan efter att få den utbildning till förskollärare som hon just ska påbörja och längtan efter att få bilda familj med Gustaf, men vill inte trotsa sin mamma.Förutom många äventyr på skidor i fjällvärlden med möten långt bortom farbara vägar, fick Gustaf ta hand om finska flyktingar i armélokalen. Han känner en ny mening med livet och en frihet i de öppna vidderna, men längtar efter Maria och skriver långa kärleksbrev i ljuset av karbidlampan. Kärleken är stark, men övervinner den allt?